Stoofvlees met friet

Wie vind dit niet lekker? Een frietje stoofvlees zoals Oma het zou maken.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 kg ribrunderlap
  • 1 el tarwebloem
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • 300 gr middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gemalen foelie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el ketjap manis
  • 250 ml runderbouillon van tablet

Bereiding

Snijd de runderriblappen in stukken van 1,5 tot 2 cm. Bestrooi met de bloem, peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in delen, op middelhoog vuur, rondom bruin. Dit duurt circa 10 minuten.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het vlees uit de pan en bewaar op een bord. Bak de uien in het achtergebleven bakvet 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met laurierblaadjes en foelie toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree en ketjap toe en bak ook nog 1 minuut mee. Doe het vlees terug in de pan, schenk de runderbouillon erbij, breng het aan de kook en schep het een keer om. Deksel op de pan en 4 uur stoven op laag vuur. Schep het geheel af en toe om.
Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Laat zo nodig de deksel van de pan om het en beetje in te laten koken.

Serveer met friet naar keuze. Bon apetit!