Rode kool salade met sinaasappel
Tijdens de zomerdagen zin in lekker licht en fris eten? Deze rode kool salade met sinaasappel is echt een aanrader!
Ingrediënten voor 2 tot 4 personen
1/2 rode kool
2 sinaasappelen
1 rode ui
50 gr zachte geitenkaas
3 el olie
1 tl mosterd
1 tl honing
Peper en zout
Bereiding
Snijd de rode kool met de mandoline in dunne repen en doe het in een schaal. De mandoline zorgt er voor een extra fijne structuur, heerlijk voor deze salade.
Pel de ui en snijd deze in halve ringen, meng het vervolgens met de rode kool.
Snijd de boven- en de onderkant van de sinaasappelen af. Snijd nu de eraf, van boven naar beneden. Houd de sinaasappelen boven een kommetje en snij de partjes tussen de vliezen uit. Het sap vang je op in de kom. Knijp de vliezen uit en verdeel de partjes sinaasappel over de rode kool.
Voeg de olijfolie, de mosterd en de honing bij het sinaasappelsap en meng het door elkaar. Breng vervolgens de dressing op smaak met wat peper en zout en giet dit over de rode kool.
Verkruimel tot slot de geitenkaas over de rode koolsalade.
Bon apetit!