Heerlijke gezonde koekjes

Deze koekjes zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond! Ze zijn namelijk suiker-, gluten- én lactosevrij.

Ingrediënten voor ongeveer 14 koekjes

  • 320 gram rijpe banaan (2 flink grote bananen)
  • 120 gram havermout
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 50 gram ongezouten noten, gehakt

Bereiding

Pel de banaan en snij deze in plakjes. Pureer de banaan met een staafmixer of prak hem fijn met een vork. Voeg de havermout toe en spatel door de gepureerde banaan. Voeg dan de kaneel, cranberries en noten toe. Spatel (of kneed) dit gelijkmatig door het deeg.

De koekjes behouden hun vorm tijdens het bakken, dus maak ze zeker niet te dik. Ik vind zelf iets dikkere koekjes heel lekker, maar je kunt ze dus ook nog wat dunner maken. Ik draaide zelf met de hand balletjes en drukte ze een beetje platter.

Bak de havermout banaan koekjes in 20 minuten op 180 graden. De koekjes worden niet helemaal knapperig, maar blijven iets zachter.