Beer Can Chicken
We hebben het perfecte recept voor de bierdrinkende barbecueer klaarstaan. Beer can chicken of ook wel bierblikkip!
Ingrediënten
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel zwarte peper
- ¼ theelepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
- 1 hele kip, ± 1½ kg
- 1 blik bier (33cl)
Bereiding
Bereid de barbecue voor een maak een ruimte in het midden waar geen kolen of direct vuur is. Zet hier een aluminium lekbakje neer en zorg voor een keteltemperatuur tussen de 120 en 150 graden.
Mix de knoflookpoeder, paprikapoeder, zwarte peper, tijm en olie door elkaar. Smeer de kip ermee in aan de binnen- en buitenkant en laat dit minimaal een half uur intrekken.
Op het blik bier, giet of drink de helft eruit. Zet het blik vervolgens op de grill en laat de kip erover heen zakken.
Grill de kip vervolgens voor ongeveer 60-80 minuten met dichte deksel tot een kerntemperatuur van 70 graden in de borst en 85 graden in de dij. Meet de temperatuur in het dikste gedeelte. Kijk tussendoor zo min mogelijk.
Wordt de kip te bruin voor de juiste temperatuur bereikt is? Zet dan de barbecue wat zachter of bedek de kip met aluminiumfolie. Haal, als de kip op de juiste temperatuur is, het blikje eruit en laat de kip 15 minuten rusten in aluminiumfolie.